Gelezen door: Annemie Fivez (31 boeken)
Citaat: "13 oktober
Appelen uit de oven
voor 6 pers.
6 friszure appelen*
80g boter
3 eetlepels honing
2 eetlepels calvados
2 eetlepels zwartekersenjam
100 gr geschaafde amandelen
Verhit je oven Tot 180°. Schil de appelen, steek met een appelboor het klokhuis eruit. Snij de boter in 6 stukken en druk in elke appel een stuk. Roer honing en calvados door elkaar, besprenkel de appelen ermee, zet 20 min. in de oven en bedruip regelmatig met het vocht. Schep dan wat jam over de appelen, bestrooi met de amandelen en zet nog 10 min. in de oven.
* Waarom friszure appelen ? Ze hebben een lekkere smaak en blijven stevig in de oven.
"
Stéphane Reynaud is één van mijn favorieten wat betreft kookboeken. Zijn recepten zijn meestal makkelijk te realiseren. Zijn boeken zijn heel mooi vormgegeven met leuke, grappige tekeningen en mooie foto's.
In dit boek heeft hij voor elke dag van het jaar een recept klaargestoomd. De voorbereidings- en bereidingstijd zijn elke keer aangegeven en ook een duidelijke beschrijving hoe je het gerecht moet bereiden. Je kan alleen al genieten door simpelweg te snuisteren in dit boek.
|
Reacties (0)Delen
|